Bota nën rrezikun radioaktiv ka një ëngjëll- mbrojtës, vitaminën C

Bota nën rrezikun radioaktiv ka një ëngjëll- mbrojtës, vitaminën C

Vitamina C intravenoze mbrojti nga kanceri, punëtorët në fabrikat me rrezatim radioaktiv

Atsuo Yanagisawa, M.D., Ph.D., Kolegji Japonez i Terapisë IV

Efektet e Vitaminës C dhe ushqimet antioksiduese në shprehjen e gjeneve nga rrezatimi, në punëtorët e centraleve bërthamore të Fukushimas

Ka shumë studime shkencore që demonstrojnë efektet mbrojtëse të Vitaminës C, pas dëmtimit qelizor të shkaktuar nga rrezatimi. Një grup studiuesish japonezë, të udhëhequr nga Atsuo Yanagisawa, M.D., Ph.D., president i Kolegjit Japonez të Terapisë IV (vitaminë C intravenoze) studiuan paraprakisht kurbën e përgjigjes së dozës së trajtimit me acid askorbik, tek minjtë që ishin ekspozuar ndaj rrezatimit. Minjve iu dhanë vitaminë C 1,5 mg, 15 mg, 150 mg dhe 1500 mg/ kg peshe trupore në ditë, për 3 ditë para se t’i nënshtroheshin rrezatimit radioaktiv, 14 Gy WBI. Ata pastaj kryen BMT (transplant të palcës së kockave) 24 orë pas rrezatimit. Trajtimi paraprak me 150 mg/kg ditë acid askorbik (Vitaminë C) shpëtoi disa minj, por para-trajtimi me doza të tjera më të vogla të acidit askorbik nuk shpëtoi asnjë mi, kështu që eksperimentet vijuan me doza mbi 150 mg/kg/ ditë të acidit askorbik.

Futja orale e një doze të fuqishme 1.500 mg/kg/ditë e acidit askorbik

Grupi i studiuesve të udhëhequr nga prof. Atsuo Yanagisawa eksperimentoi dhe mati rezultatet e mbijetesës tek minjtë pas rrezatimit të tërë trupit. Minjtë u rrezatuan me fuqi të ndryshme radioaktiviteti 6, 8, 10, 12 dhe 14 Gy. Grupi A i minjve mori paratrajtim me vitaminë C në dozë të madhe. Në një grup të dytë, grupi B, studiuesit vlerësuan efektin e transplantimit të palcës së kocka në mbijetesën e minjve pas rrezatimit të tërë trupit. Minjtë u rrezatuan me 10, 12 dhe 14 Gy. Minjtë kryen transplant të kockave 24 orë pas rrezatimit. Numri i minjve ishte 12 në secilin grup. Studimi është i pajisur me tabela që tregojnë dëmtimet e shkaktuara nga rrezatimi, në palcën e eshtrave dhe zorrët e vogla në minj, 7 ditë pas rrezatimit. Shtatë ditë pas rrezatimit të tërë trupit, ata u eutanizuan (u vranë) për të hequr palcën e eshtrave dhe zorrën e vogël dhe u ekzaminuan dëmet e shkaktuara nga rrezatimi në këto organe. Autorët panë një degjenerim të rëndë në zorrët e holla, i shkaktuar nga rrezatimi. Deri në këtë moment, minjtë kishin marrë doza të vogla vitamine C.

“Ne shqyrtuam efektin e paratrajtimit ose pas trajtimit me acid askorbik në minjtë e rrezatuar. Minjtë u trajtuan me 150 mg/ kg/ ditë acid askorbik për 3 ditë para ose pas rrezatimit 14 Gy WBI dhe ata gjithashtu iu nënshtruan transplantit të kockave 24 orë pas rrezatimit. Paratrajtimi me acidi askorbik para rrezatimit përmirësoi në mënyrë dramatike mbijetesën e minjve (42% mbijetesë), ndërsa trajtimi me acid askorbik pas rrezatimit nuk ndikoi në mbijetesën e kafshëve. Asnjë mi nuk mbijetoi.

Kur minjtë nuk bënë transplant të palcës së kockave pas rrezatimit, para-trajtimi me acid askorbik nuk shpëtoi asnjë mi. Ndërsa minjtë e shpëtuar që ishin paratrajtuar me acid askorbik dhe pastrajtuar me transplant ishin të shëndetshëm 30 ditë pas rrezatimit, megjithëse ato treguan depigmentim të theksuar, të shkaktuar nga rrezatimi.

Në bazë të të dhënave dhe rezultateve të studimit në minj, autorët konkluduan: “Rekomandimi ynë më i fortë është që ata që jetojnë në zonat e ndikuara nga rrezatimi radioaktiv, të marrin rregullisht shtesa antioksiduese si vitamina C, që të kundërveprojnë pasojat negative të ekspozimit afatgjatë ndaj rrezatimit me dozë të ulët, si dhe të mbrojnë shëndetin e brezave të ardhshëm.”

Mjekët ortomolekularë rekomandojnë qeverinë japoneze

Në deklaratën “Radioaktiviteti Mjedisi dhe Shëndeti”, lëshuar në 29 Mars 2011, Kolegjit Japonez i Terapisë Intravenoze e Vitaminë C, rekomandoi fuqimisht këtë porosi. “Sidoqoftë, TEPCO, qeveria dhe të gjitha mediat injoruan deklaratën tonë. Kohët e fundit, ne ekzaminuam shprehjen e gjeneve të lidhura me kancerin në 16 burra që kishin punuar në mjedis rrezatimi të rëndë në fabrika bërthamore në Fukushima. Ne gjithashtu konfirmuam përmirësimin e rezultatit të rrezikut të kancerit nga plotësimi i vitaminës C dhe ushqime të tjera anti-oksiduese”. Studiuesit matën përqendrimin e ADN-së së lirë ( <25ng / ml dhe > 25ng / mL) dhe sipas kësaj rezultoi se kjo përqindje ishte 17%  në grupin e kontrollit, pra tek personat e shëndetshëm dhe 38% në pacientët nga kanceri 38% (n = 400). Autorët thonë se mbi bazën e përqendrimit të lirë të ADN-së në gjak, (ng/ml plazma) matet rreziku dhe vota e rrezikut nga kanceri llogaritet nga vlera e shprehjes së 48 gjeneve të lidhura me kancerin duke përdorur analiza logjistike.

Pesë punëtorë u trajtuan me IVC, domethënë me vitaminë C të marrë me injeksion nga venat, dy herë në muaj si dhe me anti-oksidues të tjerë të marrë nga goja. Katër punëtorë morën një herë në muaj terapi intravenoze me vitaminë C. Ata u trajtuan me terapi me vitaminë C (25g) përpara se të shkonin dhe gjatë punës si dhe merrnin vazhdimisht suplemente anti-oksiduese. Ndryshim domethënës është parë si në ADN-në e lirë, ashtu edhe në Rezultatin e Rrezikut të Kancerit.

Grupi i studiuesve konkludoi:

  1. Ne kemi vlerësuar efektet e ekspozimit nga rrezatimi në shprehjen e gjeneve të lidhura me kancerin në 17 burra që kanë punuar 5-6 javë në zona të ndotura nga rrezatimi i termocentralit Fukushima.
  2. Pas punës, ADN-ja në plazmë u rrit nga 2 në 13 dhe rezultati i rrezikut të kancerit u rrit në për punëtorët. Pas 2 muajve ndërhyrje me Vitaminë C intravenoze dhe me shtesa ushqimore anti-oksiduese nga goja, ADN-ja e lirë u kthye në nivel normal dhe rezultati i rrezikut të kancerit ishte dukshëm i ulur (p <0.05).
  3.  Asnjë ndryshim i dukshëm nuk është parë në 4 punëtorë, që morën një herë vitaminë C intravenoze para punës dhe marrje të vazhdueshme të shtesave anti-oksiduese gjatë periudhës së punës.
  4. Rritja e rrezikut nga kanceri nga ekspozimi ndaj rrezatimit mund të ulet me ndërhyrje ushqyese anti-oksiduese. Punëtorët e Fukushimas në zonën e kontaminuar nga rrezatimi radioaktiv duhet të marrin menjëherë terapi ushqyese anti-oksiduese.

 

Kush është prof Atsuo Yanagisawa

Prof. Yanagisawa themeloi në vitin 2007 Kolegjin Japonez të Terapisë Intravenoze. Kolegji është rritur në gati 750 mjekë në 700 klinika në çdo rajon të Japonisë. Dr. Yanagisawa u diplomua në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin Kyorin në 1976 dhe përfundoi punën e tij pasuniversitare në 1980. Dr Yanagisawa shërbeu si Profesor në Mjekësinë Klinike në Shkollën e Shkencave Shëndetësore Universitare Kyorin dhe njëkohësisht si Profesor në Kardiologjinë Klinike në Spitalin Universitar Kyorin deri në 2008. Dr Yanagisawa ka shërbyer si Drejtor i Qendrës Ndërkombëtare të Arsimit për Mjekësinë Integruese në Tokio, Japoni, që nga viti 2008. Ai ka prezantuar shumë mësues të njohur nga Amerika e Veriut në Japoni. Dr Yanagisawa është autori i 146 punimeve shkencore në anglisht dhe japonisht dhe ka botuar disa libra në kardiologji, chelation, ushqyerje, stërvitje dhe terapinë e Vitaminës C intravenoze (IV) të kancerit. Kontributi domethënës i Dr Yanagisawa si një pionier në Terapinë intravenoze në Japoni i ka dhënë atij një vend në Sallën e Famës së Mjekësisë Orthomolekulare në 2011. Ai ka marrë dhe çmime të tjera për misionin e tij në stimulimin e një epidemie të shëndetit në të gjithë botën.

 

Bota nën rrezikun radioaktiv ka një ëngjëll mbrojtës- Vitaminën C

Rrezatimi është pothuajse i kudogjendur. Bota është duke u ballafaquar me një rrjedhje radioaktive të vazhdueshme nga shpërthimi Fukushima, që do të vazhdojë shumë më gjatë. Dy vjet më parë u zbulua se helmimi nga rrezatimi mund të jetë kumulativ. Kështu, rrezatimit nga pajisjet jonizuese spitalore ose skanimet e CT, i shtohen edhe skanimet e kontrolleve në aeroporte. E gjithë kjo shton një akumulim të konsiderueshëm të rrezatimit.

Por ka një lajm të mirë, pavarësisht nga fatkeqësia e Fukushima. Ashtu siç Dr. Atsuo Yanagisawa nxjerr në pah në një dokumentar, vitamina C mund të ndryshojë në të vërtetë dëmin që i bëhet ADN-së nga rrezatimi jonizues. Vitamina C është një antioksidant i fuqishëm dhe ndihmon për të hequr dëmet e bëra nga radikalet e lira. Rrezatimi jo-jonizues si ai i rrjeteve celulare gjithashtu shkakton radikale të lira, kështu që vitamina C dhe antioksidantë të tjerë ndihmojnë. Është shqetësuese të mësohet se përkundër përpjekjeve të përsëritura të Dr. Yanagisawa për të dhënë këtë informacion për shpëtimin e jetës, qeveria japoneze dhe mediat kryesore e kanë injoruar. ‘Përkundër faktit që ushtria japoneze nxori një raport mbi përfitimet e vitaminës C në vitin 2010. Është gjithashtu mjaft shqetësuese për të parë se si të gjitha qeveritë tona, SHBA dhe Britania e Madhe kanë përfshirë thjesht ngritjen e niveleve ‘të sigurta’ të të gjitha këtyre toksinave të rrezikshme, në vend që të bëjnë diçka për ta ndaluar ose për të informuar njerëzit. Siç thonë në mënyrë të përsëritur mjekët ortomolekularë, është e qartë për ne, që të mbrojmë shëndetin tonë dhe të familjeve tona. Është marrëzi e pastër, e verbër, që të besosh dhe të mbështetesh në raportet e qeverive dhe mediave tona kryesore të transmetimit, të cilat thjesht mbrojnë interesat financiare. Por unë jam shumë i lehtësuar të dëgjoj se studimet janë bërë duke provuar ndryshimin e dëmit të ADN-së tek punëtorët në vendin e Fukushimas, pas marrjes së dozave të larta të vitaminës C.’

Si i dëmton qelizat rrezatimi dhe si i mbron vitamina C?

Rrezatimi jonizues vepron për të dëmtuar indet e gjalla duke formuar radikalet e lira, që janë elektrone të lira. Heqja e një elektroni nga një atom ose molekulë e shndërron atë në jon, prandaj përdoret termi rrezatim jonizues. Rrezet X, rrezet gama, rrezet alfa dhe beta janë të gjitha jonizuese. Termi më i zakonshëm për pastruesit e  radikaleve të lira është antioksidues. Antioksidantët neutralizojnë elektronet e hequra nga molekulat. Antioksidantët janë përdorur prej kohësh në trajtimin e helmimit nga rrezatimi. Vitamina C është shembulli kryesor i antioksidantëve. Pse Vitamina C? Vitamina C është e një rëndësie të veçantë dhe duhet të përfshihet në doza të larta për këdo që përpiqet të minimizojë helmimin nga rrezatimi. Doza të larta të vitaminës C sigurojnë rrjedhje të vazhdueshme antioksiduese përmes trupit. Ajo ndihmon edhe në heqejn e metaleve të rënda nga trupi. Doza të mëdha dinamike të vitaminës C (rreth 3 gr e marrë 4 herë në ditë me një total prej 12 gr) do të ilustronin trajtimin antioksidues. Doza më të larta janë përdorur nga Dr. Atsuo Yanagisawa dhe kolegët e tij në Japoni.

Menjëherë pas fatkeqësisë, Dr. Damien Downing përshkroi se si plotësimi me Vitaminë C mund të ndihmojnë në mbrojtjen kundër plagëve radioaktive. Kohët e fundit, Dr. Gert Schuitemaker ka dhënë një përmbledhje të vitaminës C si një radio-mbrojtës për ndotjen e Fukushima-s. Personat që jetojnë në zonat e prekura nga ndotja radioaktive mund të marrin shtesa antioksidante, sidomos doza të larta të vitaminës C, për të parandaluar pasojat negative të ekspozimit afatgjatë të rrezatimit me dozë të ulët, si dhe për të mbrojtur shëndetin e gjeneratave të ardhshme. Njerëzit të cilët kanë një ekspozim të mundshëm të brendshëm ose të jashtëm të rrezatimit duhet të marrin shtesa antioksiduese për të ruajtur një rezervë optimale antioksidante. Për shkak të përhapjes së ndotjes Fukushima, kjo vlen për të gjithë.

Shoqëria Ndërkombëtare për Mjekësinë Ortomolekulare është e kënaqur që ka marrë pjesë në bërjen e një DVD-je të rëndësishme mbi efektet mbrojtëse të vitaminës IV në ekspozimin ndaj rrezatimit nga uzina bërthamore Fukushima në mars të vitit 2011. Shoqata ka mbështetur plotësisht punën e vlefshme të Dr. Yanagisawa dhe kolegëve të tij si dhe vlerësojmë shumë zotimin e z. Daisuke Shibata, i cili ka bërë të mundur shpërndarjen e lirë të videos në mbarë botën.

Steven Carter, Drejtor i Shoqatës Ndërkombëtare për Mjekësinë Ortomolekulare

Nga Steve Hickey, PhD; Atsuo Yanagisawa, MD, PhD; Andrew W. Saul, PhD; Gert E. Schuitemaker, PhD;

Njerëzit janë keqinformuar për tragjedinë në Fukushima dhe pasojat e saj. Ka një mbulim të vazhdueshëm, reaktorët nuk janë stabilizuar dhe rrezatimi vazhdon të lirohet. Kolegji Japonez i terapisë intravenoze (JCIT) ka lëshuar së fundmi një video për njerëzit që dëshirojnë të mësojnë më shumë se si të mbrohen nga ndotja duke marrë doza të mëdha të vitaminës C. -Damien Downing, MD

Qeveria japoneze minimizon rrezikun, injoron vitaminën C

Në vjeshtën e vitit 2011, JCIT paraqiti një studim që punëtorët e Fukushima kishin anomalite në shprehjet gjenetike, të cilat mund të shmangeshin duke përdorur antioksidantët në dietë, veçanërisht vitaminën C. Të dhënat u paraqitën në Japoni, Tajvan dhe Kore. JCIT i dërgoi letra qeverisë duke i kërkuar qeverisë t’u tregojë njerëzve se si ata mund të mbrojnë veten nga rrezatimi. Deri më sot, rekomandimi është injoruar nga qeveria japoneze dhe TEPCO (Tokyo Electric Poëer Company).

Paralajmërimet e Linus Pauling për armët bëthamore

Linus Pauling fitoi Çmimin Nobel për Paqe pjesërisht bazuar në llogaritjet e tij për numrin e vdekjeve nga pasojat e armëve bërthamore. Ai u mbështet nga fizikani dhe babai i bombës sovjetike Andrei Sakharov, i cili gjithashtu mori çmimin Nobel për paqe. Këta dhe shkencëtarë të tjerë vlerësuan se do të kishte një vdekje prej 10,000 në mbarë botën për secilin provë nukleare megaton në atmosferë. Një reaktor bërthamor mund të përmbajë më shumë material radioaktiv sesa një armë bërthamore. Fukushima kishte gjashtë reaktorë, plus ruante materiale shtesë radioaktive dhe mbetje bërthamore. Pauling paralajmeroi se bota do ta kalonte kohet me te veshtira ne 25-50 vitet e ardhshme.

  RADIACIONI ËSHTË KUDO!!!

Ndaloni së gënjyeri, kështu që ne të mund të marrim nën kontroll fatin tonë dhe të përgatitemi! Ju lutemi, shikoni barërat tuaja, lulet dhe bimët, pemët, çfarëdo dhe të gjithë bimësinë; ose hardhucat, fluturat, bretkosat, zogjtë, çdo jetë kafshësh, macet, qentë, lopët, etj për çdo ndryshim, deformim, mutacion; çdo anomali në rritjen e tyre …Harta e rrezes së rrezatimit nga Fukushima goditi Shtetet e Bashkuara në Mars të 2011. Deformimet njerëzore, lindjet e foshnjave me dy koka ose me shumë gjymtyrë, këto mizori njerëzore janë efekti i Izotopeve radioaktive nga pasojat bërthamore të Cernobillit, Irakut, Lindjes së Mesme dhe objekteve të tjera bërthamore botërore. Në hulumtimin tim kam vërejtur që mutacionet që ndodhin në botën e bimëve, janë të njëjtat mutacione, që po shfaqin njerëzit dhe kafshët, të cilat janë ekspozuar ndaj pasojave bërthamore Chernobyl si dhe Uraniumit të varfëruar në Shtetet e Bashkuara, të përdorur në “bombat e të tij në Irak dhe Lindjen e Mesme. Rrjedhja nga rrezatimi bërthamor, nga fabrikat bërthamore ka shkaktuar gjithashtu mutacione. Ekspozimi kronik si dhe nivelet e larta në një hark kohor të shkurtër do të mutojnë përgjithmonë një entitet organik.”

Dr. Helen Caldicott shkruan: “Ajo që kemi zbuluar deri më tani duhet të shërbejë si paralajmërim i gjerë, se e ardhmja jonë si specie është e zhytur: ne kemi hyrë në një zonë rreziku – një territor i padeklaruar nga i cili nuk mund të kthehemi kurrë.”

 

Një studim kinez tregoi se edhe frutat e pyllit që përmbajnë anthocianinë ulin dëmet e shkaktuara nga rrezatimi, në saj të aktivitetit të fortë antioksidues të këtij flavonoidi që u jep ngjyrën blu boronicave, manaferrave, manave të zinj, rrushit të zi, shtogut, mersinës etj.

 

editor

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *