Qeveria Shanghai zyrtarisht rekomandon vitaminë C për COVID-19

Qeveria Shanghai zyrtarisht rekomandon vitaminë C për COVID-19

Te dashur lexues te Molles se Shendetit dhe te Mjekesise Ortomolekulare!
Te dashur miq!
Ky lajm i madh ishte rezervuar per gazeten Molla e Shendetit, por per shkak te zhvillimeve te papritura, po nxitoj ta sjell ate ketu per publikun e gjere dhe personelin mjekesor.
Ky artikull na deshmon nje vendim te madh te qeverise kineze, qe po con ne renie pikiate numrin e te semureve me koronavirusin e ri. Disiplina dhe masat qe mori qeveria kineze dhe qe zbatoi populli dhe nga ana tjeter vitamina C ne doza te medha krahas mjekesise tradicionale kineze, jane ato qe e kane nxjerre Kinen nga rrethi i kuq.

Raporti i fundit nga Kina nga Richard Cheng, M.D., Ph.D. “Disa ekspertë të sëmundjes infektive në Kinë njoftuan publikisht në TV kombëtar, se vitamina C është efektive në kontrollin viral.
“Vitamina C luan një rol kryesor në luftën kundër dëmtimit akut të mushkërive (ALI) dhe sindromës të frymëmarrjes akute të shqetësuar (ARDS). ALI / ARDS është patologjia që çon në vdekshmëri në pneumoninë COVID-19.
“Rri brenda dhe merr shumë vitaminë C. Do të mbarojë përpara se ta dini. Ndërsa ne këtu në Kinë fillojmë të shohim dritën në fund të tunelit. Qeveria Shanghai sapo lëshoi një deklaratë publike, duke njoftuar procedurën graduale të normalizimit para fundit të marsit. ”

Shërbimi i Lajmeve të Mjekësisë Orthomolekulare

Qeveria Shanghai zyrtarisht rekomandon Vitaminë C për COVID-19

Nga Andrew W. Saul, përkrahës dhe bashkëpunëtor i gazetës Molla e Shëndetit, iniciator i portalit tonë Mjekësia Ortomolekulare

Qeveria e Shangait, Kina ka njoftuar rekomandimin e saj zyrtar që COVID-19 të trajtohet me sasi të larta të vitaminës intravenoze C. Rekomandimet e dozimit ndryshojnë me ashpërsinë e sëmundjes, nga 50 deri në 200 miligramë për kilogram peshë trupore në ditë deri në 200 mg / kg / ditë.
Këto doza janë afërsisht 4,000 deri 16,000 mg për një të rritur, administruar nga IV (dmth e marrë nga venat në spital). Kjo metodë specifike e administrimit është e rëndësishme, thotë eksperti i terapisë intravenoze Atsuo Yanagisaëa, MD, PhD, sepse efekti i vitaminës C IV është të paktën dhjetë herë më i fuqishëm, sesa nëse merret me gojë. Dr. Yanagisawa është president i Kolegjit Japonez të Terapisë intravenoze me qendër në Tokio dhe një përkrahës i yni me të cilin kemi një korrespondencë të rregullt dhe do të përpiqemi të sigurojmë edhe një intervistë ekskluzive- Denisa Kona). Ai thotë, “Vitamina C intravenoze është një antiviral i sigurt, efektiv dhe me spektër të gjerë”.

Richard Z. Cheng, MD, PhD, një mjek specialist kinezo-amerikan, ka qenë duke punuar ngushtë me autoritetet mjekësore dhe qeveritare në të gjithë Kinën. Ai ka marrë pjesë në të paktën tre studime klinike kineze të vitaminës C IV, që tani janë duke u zhvilluar. Dr. Cheng aktualisht është në Shanghai duke vazhduar përpjekjet e tij për të inkurajuar akoma më shumë spitale kineze, për të zbatuar terapinë me vitaminë C që përfshin doza të larta orale, si dhe C IV.
Dr. Cheng dhe Dr. Yanagisawa rekomandojnë të dy vitaminën C për parandalimin e infeksionit COVID-19.

Një deklaratë zyrtare nga Spitali i Dytë i Universitetit Xi’an Jiaotong thotë:

“Pasditen e 20 shkurtit 2020, 4 pacientë të tjerë me pneumoni të rëndë koronavirale të re u liruan nga spitali të shëruar. Në të kaluarën 8 pacientë janë larguar nga spitali. Vitamina C me dozë të madhe arriti rezultate të mira në aplikimet klinike. Ne besojmë se për pacientët me pneumoni të rëndë neonatale dhe pacientët me sëmundje të rëndë, trajtimi i vitaminës C duhet të fillohet sa më shpejt që të jetë e mundur sapo pranohen në spital. Aplikimi oral i dozave të mëdha të vitaminës C mund të ketë një efekt të fortë antioksidues, zvogëlon përgjigjet inflamatore dhe përmirësoni funksionin endotelial. Studime të shumta kanë treguar që dozat e vitaminës C ka shumë lidhje me efektin e trajtimit. Dozat e vitaminës C nuk mund të përmirësojë vetëm nivelet antivirale, por më e rëndësishmja, mund të parandalojnë dhe trajtojnë dëmtimin akut të mushkërive (ALI) dhe shqetësimin akut të frymëmarrjes (ARDS) “.

 

LAJMI RIKONFIRMOHET EDHE NGA JE BURIM ZYRTAR SI MEDICINENET

A mund ta parandalojë dhe trajtojë vitamina C koronavirusin?

Në një çmenduri të çmendur për të zbuluar një trajtim efektiv për koronavirusin e ri, mjekët dhe shkencëtarët po testojnë antiviralët ekzistues, antimalarikë, antitrupat monoklonalë dhe ilaçe të tjera kundër COVID-19. Tani skuadrat kineze janë duke shtuar vitaminën C në listën e terapive të mundshme.
ZhiYong Peng, MD i Departamentit të Mjekësisë Kritike të Kujdesit në Spitalin Zhongnan të Universitetit Ëuhan kohët e fundit regjistroi një hetim klinik të fazës 2 në ClinicalTrials.gov për të provuar efikasitetin e infuzioneve të vitaminës C për trajtimin e infeksionit të rëndë akut të frymëmarrjes (SARS) të lidhur me koronavirusin e ri.

Përshkrimi i studimit vëren se vitamina C është një antioksidant, që mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit të shkaktuar nga citokinat në mushkëri. Citokinat janë proteina të vogla të lëshuara nga qelizat, të cilat shkaktojnë inflamacion dhe u përgjigjen infeksioneve, sipas autorit të MedicineNet Ëilliam C. Shiel Jr., MD, FACP, FACR. Inflamacioni i rëndë i mushkërive me COVID-19 mund të rezultojë në shqetësime të frymëmarrjes dhe madje edhe vdekje.

Në përshkrimin e provës klinike thuhet se vitamina C zvogëlon reagimin inflamator, dhe të dyja parandalojnë dhe shkurtojnë kohëzgjatjen e ftohjes së zakonshme. Në përshkrim thuhet më tej se vitamina C e pamjaftueshme është e lidhur me një rrezik të shtuar dhe ashpërsi të infeksioneve të gripit. Ekipi synon të kuptojë, nëse vitamina C ka efekte të ngjashme kundër pneumonisë virale të lidhur me COVID-19.
Megjithatë jo të gjithë ekspertët pajtohen. MedicineNet përmbajtja e rishikuar nga Carol DerSarkissian, MD shprehet, “Sistemi juaj imunitar ka nevojë për vitaminë C për të punuar mirë. Por ekstra nuk do t’ju ndihmojë të shmangni një ftohje. Kjo thjesht mund të bëjë që ftohja të largohet më shpejt ose të mos ndjeheni keq, nëse po e merrni para se të sëmureni”.

Aktualisht, nuk ka ilaçe efektive antivirale të synuara për COVID-19. Trajtimi kryesor konsiston në terapi mbështetëse për të menaxhuar simptomat.
Pjesëmarrësit në grupin eksperimental do të marrin 24 gramë vitaminë IV në ditë për 7 ditë. Kjo është më shumë se 260 herë vlera ditore (DV) për vitaminën C për të rritur dhe fëmijë të moshës 4 vjeç e lart, që është 90 mg në ditë.

Në një seri videosh në YouTube të publikuara brenda dy javëve të fundit, Richard Cheng MD, PhD, Redaktor i Edicionit Kinez të Shërbimit të Lajmeve të Mjekësisë Orthomolekulare deklaron se ka të paktën tre prova klinike në Kinë, që studiojnë efektet e vitaminës C IV me dozë të lartë për trajtimin e COVID-19. Ai përmend se Shoqata Mjekësore e Shangait ka lëshuar një deklaratë konsensusi mbi trajtimin gjithëpërfshirës të COVID-19, ku ata miratojnë përdorimin e vitaminës IV me dozë të lartë IV për sëmundjen.

Për më të mirën e njohurive të tij, doktor Cheng tha se i ashtuquajturi “Plani Shanghai” i botuar më 1 mars është udhëzimi i parë dhe i vetëm zyrtar i qeverisë për përdorimin e vitaminës C për diçka aq serioze sa koronavirusi i ri. Ai tha se ka një shtysë për të marrë përfshirë spitalet e tjera kineze për të provuar vitaminën liposomale orale për trajtimin e virusit, sepse format orale mund të administrohen me shpejtësi dhe gjerësisht në një numër të madh të pacientëve të prekur.

Doktor Cheng deklaron se prova e parë me dozë të lartë të vitaminës CIV në Kinë i ka dhënë rezultatet paraprake të studimit që janë premtuese. Hetuesi tha që administrimi i 24 gramëve në ditë tek pacientët COVID-19 çon në ulje të ndjeshme të inflamacionit. Doktor Cheng tha që kjo është e dukshme, sepse inflamacioni masiv në mushkëri dhe organe të tjera potencialisht mund të jetë fatal në sëmundje.

Autori i MedicineNet, Betty Kovacs Harbolic MS, RD shton se vitamina C është përgjithësisht e sigurt por, “doza të mëdha të vitaminës C mund të shkaktojnë shqetësime në stomak dhe diarre te të rriturit dhe është raportuar se shkaktojnë gurë në veshka”. (MedicineNet është një portal i Mjekësisë Konvencionale, rrjedhimisht përpiqet të minimizojë imazhin pozitiv të vitaminës C dhe megjithatë, pranon lajmin e efikasitetit të vitaminës C.)

A do të jetë e efektshme vitamina C për të parandaluar dhe trajtuar koronavirusin e ri? Shpresojmë, studimet në vazhdim do të japin përgjigjen. Ndiqni udhëzimet e profesionistëve tuaj të kujdesit shëndetësor, nëse keni pyetje në lidhje me vitaminën C ose shtesa të tjera. Ndërkohë, merrni masat e rekomanduara për të mbajtur veten dhe të dashurit tuaj të sigurt nga virusi, duke përfshirë shmangien e kontaktit të ngushtë me ata.

(MedicineNet është një portal i Mjekësisë Konvencionale, ky është rrjeti i mjekëve të certifikuar të Amerikës, në vijimësi nuk ka patur qëndrime pozitive ndaj vitaminës C dhe këtë radhë, me postimin e këtij lajmi, ka një ndryshim nga qëndrimi klasik për vitaminën C. )

Denisa Kona

editor

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *