80-vjeçari kinez i sëmurë rëndë, vitamina C me dozë të lartë e shpëtoi me sukses!

80-vjeçari kinez i sëmurë rëndë, vitamina C me dozë të lartë e shpëtoi me sukses!

Pacientët e moshuar me pneumoni koronare të re janë të ndjeshëm ndaj sëmundjes së rëndë. (Foto / Reuters)

Reporteri Zheng Sinan / Raport gjithëpërfshirës

Katër raste të pneumonisë koronare të re u liruan nga Qendra Klinike e Shëndetit Publik në Shanghai në mëngjesin e 4 marsit. Procesi i shpëtimit të një prej pacientëve me sëmundje të rëndë të quajtur Huang shkaktoi reagim të gjerë. Ai u sëmur më 26 janar dhe ishte në gjendje kritike për jetën, me funksion pothuajse të paralizuar të mushkërive, stomak të fryrë dhe gati sa humbi jetën. Në lidhje me këtë, mjeku pjesëmarrës zbuloi se pacienti mund të mbijetojë për shkak të dozës së lartë të vitaminës C (acid askorbik) dhe ilaçeve antikoagulante që përdoren për trajtim.

Sipas Surging News, Mao Enqiang, një anëtar i Grupit të Ekspertëve të Trajtimit Mjekësor në Shanghai dhe drejtor i departamentit të urgjencës së Spitalit Ruijin, tha se pacienti Huang Nan kishte një gjendje shumë të rëndë në fillim, dhe funksioni i tij në mushkëri ishte pothuajse i paralizuar. Shok; insuficiencë renale e shkallës së dytë; pastaj të shkallës së tretë, funksionim i rëndë i koagulimit; përveç kësaj, stomaku ishte shumë i fryrë.”Ai kujtoi se në atë kohë, funksionet e shumta të organeve të trupit mashkullor ishin shterrur, kështu që ishte e vështirë të trajtohej.

Por më vonë, përmes një serie masash gjithëpërfshirëse të menaxhimit dhe kontrollit, ai shmangu përdorimin e membranës Ye Ke dhe përdori vetëm një ventilator për të siguruar furnizimin bazë të oksigjenit. Mao Enqiang zbuloi çelësin e trajtimit. “Për shkak të ndërhyrjes së hershme, doza të mëdha të vitaminës C dhe antikoagulantëve u përdorën për trajtim.”

Chen Tongen, zëvendësdrejtor i repartit të izolimit të Spitalit Ruijin, tha: “Pas sëmundjes, ka një periudhë rikuperimi. Edhe pneumonia e zakonshme ka një proces të tillë mëkëmbjeje. Disa pacientë kanë një gamë të madhe të lezioneve në mushkëri. Në fillim, ata do të ndiejnë se kjo ndikon në frymëmarrje. Por pas trajtimit, lezionet në mushkëri shkrihen gradualisht. Këta pacientë janë vëzhguar pas lirimit nga spitalet dhe ata ishin në gjendje të mirë dhe nuk kishte raste të dëmtimeve të rënda fizike”.

Më parë, Peng Zhiyong, drejtor i Departamentit të Mjekësisë së Kujdesit Kritik i Spitalit Zhongnan i Universitetit Ëuhan, tha se vitamina C ka dy përfitime kryesore, dhe mund të ketë një efekt të mirë në sëmundje. “Një është parandalimi i dëmtimit oksidativ dhe e dyta është përmirësimi i imunitetit”. Gjatë shpërthimeve të ndryshme të pneumonisë, efekti është mjaft domethënës. “Për shembull, shumë pacientë me tumore do të kenë dëmtim të mushkërive pas radioterapisë.

Pas trajtimit me vitaminë C, situata do të përmirësohet dukshëm, dhe oksidimi i mushkërive do të përmirësohet.”

 

editor

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *