Magnezi, një  ushqim dhe një  ilaç

Shkaqet e mangesise se magnezit

Ushqimi i perpunuar, i procesuar, ushqimi i fresket i paket

Uji i demineralizuar

Reduktimi i perthithjes per shkak te problemeve me zorret

Ulja e absorbimit per shkak te mangesise ne vitamine D

Humbja e magnezit ne zorre per shkak te diarrese

Humbja e magnezit ne zorre per shkak te laksativeve

Humbja e magnezit permes veshkave per shkak te diabetit, alkoolit ose drogave

Djersitja e tepruar

Rritja e kerkeses per shkak te shtatzenise

Rritja e nevojave per shkak te stresit

Mangesia e magnezit rezulton ne nivele te uleta te magnezit brenda qelizave dhe ne kocka, edhe pse analizat e gjakut tregojne nivele normale.

Sa e perhapur eshte kjo mangesi ne popullate?

Eshte nje mangesi e zakonshme. Shume njerez kane nevoje per magnez shtese, per te plotesuar deficitet ushqyese dhe shume te tjere kane nevoja per magnez, per arsye terapeutike, per shkak te diagnozave qe kane. Magnezi nuk eshte thjesht nje ushqyes. Ai eshte nje ilac. Ne fakt, ushqimi i mire nuk eshte vetem ushqim, por edhe ilac. Ndersa ilaci nuk mund te jete ushqim. Ky eshte ndryshimi me domethenes qe e njeh cdo qelize- ate prej se ciles perbehet dhe ate prej se ciles nuk perbehet.

A nuk eshte e mundur te realizojme nevojat per magnez nga ushqimi?

Me nje kujdes, po. Por eshte e veshtire per shumicen e njerezve qe 365 dite te vitit te realizojne nevojat ditore per magnez.

editor

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *